Henter kommentarer

Teknisk Set: 'Gør det selv'-aktier, der kan vinde på krisen

Lars Persson, analytiker og medlem af Millionærklubben.
Lars Persson, analytiker og medlem af Millionærklubben.
Vis mere

Krisen har afskåret mange af os fra vores normale gøremål, da mange foreninger er lukket, og vi ikke må opholde os tæt sammen. Det kan øge salget hos visse selskaber.

 

Vi må ikke forsamles til koncerter, teater eller loppemarkeder, og vi kan heller ikke tage en tur til udlandet, så i øjeblikket er det de små hjem, der får en kærlig hånd.

Det har skabt lange køer i byggemarkederne, malervarer-forretningerne og andre steder, hvor vi kan erhverve ting til hjemmet. Derfor har jeg valgt at se på tre 'gør det selv'-aktier, der kan vinde på coronakrisen.

 

Er haveudstyret i orden

Svenske Husqvarna har et særligt fokus på redskaber til haven, og derfor kan selskabet ende med at nyde godt af krisen. Flere af os har formodentlig været i haven under nedlukningen og opdaget, at vi havde brug for at forny en eller flere af vores haveredskaber. Det kan ende med at sende Husqvarna-aktien opad.

Teknisk set har Husqvarna-aktien bevæget sig vandret i niveauet 70 – 90 siden 2017. I 2019 toppede aktien i 90, og siden har aktien været i en faldende tendens og i marts ramte aktien kurs 40 og er siden steget til niveauet 62.

Husqvarna B (Uge) Kilde: Vikingen Vis mere

Den stigende tendens i aktiekursen betyder, at det korte, glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt nedefra, mens det lange, glidende gennemsnit ligger i niveauet 67 som en modstandslinie.

Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 40, og i Momentum-modellen er det glidende gennemsnit blevet brudt nedefra. Bollingerkanalen er fortsat i salg, og kursen skal over 63, før der kommer en signalændring.

Det nærmeste modstandsniveau er ved 65 og herefter i niveauet 75. Nærmeste støtteniveau er ved 55 og herefter i niveauet 50.

På dagsniveauet har der været købssignal siden slutningen af marts i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af april. Brug et tilbagefald i aktien til opsamling.

 

Byggemarked på nettet

Bygghemma Group First er især til handymanden, som kender produkterne i forvejen og som bestiller tingene på nettet, så han eller hun er fri for at stå i kø hos byggemarkedet.

Jeg ser et spændende potentiale i aktien, og der er en god mulighed for, at man oplever nye kundegrupper i butikken. Det kunne være, fordi man har hørt, at naboen har bestilt sine varer her, efter man har snakket over hækken, imens man har gået hjemme.

Bygghemma Group First (BHG) er kommet stærkt tilbage og har år til dato givet et afkast godt 15 procent. Selskabet blev børsnoteret på Stockholms fondsbørs tilbage i april 2018, og der blev etableret købssignal i januar 2019.

De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross”  i midten af februar 2018, og først i februar i år blev de glidende gennemsnit brudt oppefra, men den hurtige rebound betyder, at de igen er brudt nedefra.

Bygghemma kursgraf (Uge) Kilde: Vikingen Vis mere

Den store stigning betyder, at der er etableret købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen.
RSI er tæt på 50 og MACD nærmer sig nul. Den samme positive tendens ser man i Momentum både på uge -og månedsbasis.

Nærmeste modstandsniveau er ved 78 og herefter i niveauet omkring de 82. Mens nærmeste støtteniveau er ved 65 og herefter i niveauet 56. Brug faldet i aktien til en opsamling, hvis man tror på ideen.

Dit fysiske byggemarked

Coronakrisen kan også have øget salget hos Byggmax Group. Det kan vare længe, inden vi kommer ud og rejse, så der er god grund til at tro, at vi finder på byggeprojekter derhjemme. Det skulle betyde, at der var nok at sælge for Byggemax og spørgsmålet er så selvfølgelig, om selskabet kan følge med efterspørslen.

Byggmax Group har været i en faldende tendens siden årsskiftet 2015/16 hvor aktien toppede i 80.

 

Byggmax Group kursgraf (Uge) Kilde: Vikingen Vis mere

På vejen nedforsøgte aktien at bryde den faldende tendens i 2017, men der var ikke nok Momentum til at holde sig over støtteniveauet 64 – 66.

I marts fandt aktien støtte i kurs 20 og siden er aktien steget op til kurs 40. Dermed har aktien givet et afkast op til 52 procent i år. Der er etableret køb i en række modeller på dagsniveauet, og i flere modeller på ugebasis ser man også købssignaler.

De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og RSI har ramt 70 på ugebasis. Den positive tendens har smittet af på de tre indikationsmodeller og sendt RSI op i 70 på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er ved 42, som blev testet tilbage i maj/juli 2019 og herefter i niveauet 48, som blev testet i maj 2018. Nærmeste støtteniveau er ved 29 og herefter i niveauet 24.

Brug tilbagefald i aktien til opsamling.

 

Jeg ejer aktier i Byggmax Group via min Millionærklubben konto hos Saxo Bank.

Lars Persson har arbejdet med teknisk analyse siden 1997, og har siden 2013 været en fast del af Millionærklubben, som du bl.a. finder her.

Læs også: Teknisk Set: 3 online-aktier - 'Her er et stærkt signal'

Læs også: Teknisk Set: Fokus på store indeks - 'det er et dårligt signal'

Læs også: Teknisk Set: Aktier med optrend