Henter kommentarer

Aktie-direktør: Leder efter kvalitetsaktier


Selv om markederne faldt hårdt torsdag, kan mange af de aktier, som har haft stort potentiale, allerede være rebounded efter nedturen i marts.

Det vurderer administerende direktør Nils Thygesen, der står i spidsen for det nystartede Thygesen Capital, hvor fokus er på amerikanske og europæiske selskaber, der er globalt orienteret. Han trækker blandt andet på sin 10 års erfaring som chefstrateg i Finansbanken.

»I den kommende tid gælder det om at finde kvalitetsaktier, som kan generere noget underliggende stabilt cashflow, der kan vise sig i aktiekursen over tid. De hurtige gevinster er nok allerede væk. Det handler om at finde nogle gode, stabile forretninger, der er fornuftigt prissat med stærke brands, en stærk markedsposition og som er i en god finansiel situation,« udtaler Nils Thygesen.

Læs også: Aktiechef: 5 aktier vi har samlet op i

Han går selv efter selskaber med en solid markedsposition, hvor der ikke er stor udskiftning i ledelsen, og hvor den finansielle risiko er begrænset. Porteføljen består af 20-30 large cap-aktier.

Forud for kollapset på aktiemarkedet i marts var han forberedt til at købe op, fordi han vurderede, at der var en korrektion på vej. Hos Thygesen Capital benyttede man derfor muligheden til at samle op i en række kvalitetsaktier, da COVID-19 fik aktiemarkederne til at styrtdykke.

Her blev navne som elevatorproducenten Kone og it-selskabet Oracle føjet til porteføljen.

Her ses 89-årige Warren Buffett, der har hjemsted i Omaha i Nebraska i USA. Han står i spidsen for  Berkshire Hathaway, der er et holdingselskab for en lang række selskaber. Berkshire Hathaway lavede oprindelig tøj, men da Warren Buffet i 1960'erne blev storaktionær i virksomheden begyndte Berkshire Hathaway at investere i andre ting. I dag er Warren Buffet blandt andet investeret i Kraft-Heinz, Apple og Coca-Cola, men har også tidligere været investeret i flere store amerikanske flyselskaber. Vis mere

En aktie, der har været en del af porteføljen siden start, er Kraft Heinz. Fødevaregiganten står bag en lang række kendte brands - heriblandt Philadelphia Cream Cheese, Capri Sun og de velkendte Kraft-Heinz-dressinger og -ketchupper.

Udfordringen for koncernen har været, at der har været en stor mistillid til selskabet blandt investorer, hvilket har afspejlet sig i aktiekursen, fortæller Nils Thygesen.

»Virksomheden har været plaget af nogle regnskabsmæssige uregelmæssigheder, hvilket også har kunnet ses i aktiekursen,« udtaler han og tilføjer:

Læs også: Hvad er Buffett Indicator?

»Kraft-Heinz har taget nogle store nedskrivninger, men grundlæggende er det en stabil forretning med nogle stærke brands. Derfor valgte jeg aktien til porteføljen. Nu er de ved at komme på sporet igen.«

En  aktie, der også er en del af porteføljen, er Hugo Boss. Slskabet har lidt under det generelle pres, der har været på detailsektoren, fortæller Nils Thygesen. Presset har sendt aktien nedad siden 2015.

Udfordringen er at få et større fokus på internethandel og at finde en balancegang mellem internethandel og antallet af fysiske butikker, vurderer Nils Thygesen.

»Man skal have boostet salget på internettet, men selskabet sælger jo bl.a. habitter, og derfor må et vist antal fysiske butikker nok være forventet,« udtaler han.

Hugo Boss er ifølge ham ikke desto mindre i en stærk finansiel situation, og modegiganten har noget at stå imod med. Nils Thygesen ser derfor ingen risiko for, at selskabet er nødt til at foretage en kapitaludvidelse, hvilket ville udvande eksisterende aktionærer.» Aktien er hårdt ramt på kursen, og jeg mener, at en fordobling af aktien henover de næste tre-fem år i forlængelse af samfundenes genåbning er sandsynlig,« udtaler han.

Nils Thygesen overvejer at supplere porteføljen med et eller flere medico- eller pharma-selskaber. En mulig kandidat er GlaxoSmithKlein, som han fremhæver som værende et ‘solidt’ medicinalselskab, der hører til Dividend Aristocrats.

Det vil sige selskaber, der har kunne hæve eller fastholde udbyttet hvert år de senest 10 år i træk.

»Selskabet er attraktivt prissat og med en dividend yield (udbytte i forhold til aktiekurs) på ca. fem pct. Fem pct er jo attraktivt, hvis man kan få det hvert år med begrænset kursudsving,« udtaler han.

Han påpeger, at det navnlig er selskabets robusthed og produktbredde, som gør, at han overvejer at tage aktien ind i porteføljen.

Læs også: Ugens aktie: Gemmer på betydeligt kurspotentiale