Henter kommentarer

Positive takter på markederne: Her er dit finansielle overblik torsdag

Foto: ANDREW BOYERS
Vis mere

Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Der er en positiv stemning på flere af markederne torsdag.

I Asien er aktierne blandt andet steget, efter det er lykkedes myndighederne at stabilisere sin valuta mod dollaren, og det har forstærket de asiatiske markeders selvtillid.

Det skriver Bloomberg.

I USA faldt aktierne til gengæld i løbet af natten, og det var især teknologiaktierne, der ledte an.

Det sker ifølge Kevin Gordon, der er seniorstrateg hos formueforvalteren Charles Schwab, fordi investorerne nu er begyndt at »trimme himmelstormerne.«

Det skriver CNBC.

Dagen i dag byder også på regnskab for første kvartal fra Nordea, Netflix og L'Oréal.

Læs også: Pensionsselskab spotter ny tendens – ekspert fælder dom over udviklingen

Vi springer til Asien for at starte vores tur rundt i de finansielle markeder.

Kinesiske aktier stiger markant her til morgen. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong svinger op med over 1,3 pct., mens det kinesiske aktieindeks CSI 300 stiger med 0,6 pct.

Japanske aktier starter ligeledes morgenen positivt, når man kigger på det ledende Nikkei-indeks, som stiger med lige knap 0,3 pct.

Europæiske aktier tegner sig ikke til at gøre de store udsving, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer ingen større ryk i indekset.

Amerikanske aktier ser ud til at stige, når markedet åbner i eftermiddag. Futures for det tonegivende indeks S&P-500 indikerer en stigning på næsten 0,3 pct., futures for det teknologitunge indeks Nasdaq tegner en stigning på omkring 0,4 pct., mens futures for det defensive Dow Jones-indeks indikerer en stigning på 0,2 pct.

Olieprisen kravler en lille smule op. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster torsdag 82,90 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster godt 87,58 dollar.

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen stiger også en smule. Guld handles således til en pris på 2.375 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin er steget ifølge Bloomberg. Den digitale mønt koster nu omkring 61.989 dollar.

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs mere: Nu snurrer hjulene på boligmarkedet hurtigere: Men i disse landsdele kører de baglæns

Læs mere: Fylder særlige aktier for meget i privatinvestors portefølje? Få aktiechefens bud her