Henter kommentarer

Udsigt til markante kursfald: Her er dit finansielle overblik tirsdag


Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Det tegner sig til at blive en turbulent dag på aktiemarkedet.

Aktierne i Asien står til at falde, hvilket skyldes bekymring om, hvorvidt der kommer til at gå længere tid end forventet, før de første rentenedsættelser kommer. Samtidig er der også tegn på, at Kinas økonomiske udvikling er ved at gå i stå.

Det skriver Bloomberg, efter Kina tirsdag morgen har kunnet præsentere et række økonomiske nøgletal.

Her fremgår det blandt andet, at væksten i den kinesiske økonomi har slået analytikerne og markedets forventninger for første kvartal 2024, mens tallene for industriproduktionen og detailsalget er landet under forventningerne. Det kan du læse mere om her.

Tirsdag byder også på regnskab for første kvartal fra forsikringsselskabet Topdanmark.

Læs mere: Kinesisk økonomi overgår forventningerne: Vokser mere end ventet

Vi starter tirsdagens finansielle overflyvning i Asien.

Kinesiske aktier falder fra morgenen af. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong tager sig en tur ned med næsten 1,9 pct., mens det kinesiske aktieindeks CSI 300 falder med godt 1 pct.

Japanske aktier kommer også negativt fra start tirsdag, når man kigger på det ledende Nikkei-indeks, som falder med 2,3 pct.

Europæiske aktier tegner sig til at falde tungt, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer en nedtur på omkring 1,3 pct.

Amerikanske aktier ser også ud til at gå i rødt, når markedet åbner i eftermiddag. Futures for det tonegivende indeks S&P-500, det teknologitunge indeks Nasdaq og det defensive Dow Jones-indeks indikerer alle et fald på lidt over 0,2 pct.

Olieprisen stiger en smule. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster her til morgen 85,88 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster godt 90,57 dollar. Det er en stigning for begge på godt 0,5 pct. fra mandag.

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen stiger med 1 pct. Guld handles således til en pris på godt 2387 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin falder en smule tirsdag. Den digitale mønt koster nu omkring 62.948 dollar.

Læs også: Medicinalgigant viser gode testresultater til behandling af lymfekræft - det mener analytikerne om aktiens fremtid

Læs også: Saxo Bank: Her gemmer der sig aktiejuveler