Henter kommentarer

| Opdateret

Professionel investor om dansk folkeaktie: 'Den burde være i enhver portefølje'


Et dansk selskab er så godt drevet og tjener så mange penge, at aktien burde være i de flestes porteføljer.

Sådan lyder det fra Thorleif Jackson, der er direktør i formueforvalteren Jackson Familieinvest, i Millionærklubben torsdag. Det fortæller han i den korte video ovenfor.

Læs også: 9 mulige aktieguldfugle: 'Det her er vores favoritaktier'

Han er på udkig efter selskaber, der har en høj egenkapitalforrentning, et høj aktieafkast samt høj vækst i omsætning og indtjeningen. Det er også forklaringen på, at han selv har Novo Nordisk-aktien i sin portefølje.

»Novo Nordisk er et ekstremt profitabelt og veldrevet selskab, der hører hjemme i enhver dansk aktieportefølje,« udtaler han.

Novo Nordisk har specialiseret sig inden for diabetes- og fedmeområdet. Det har selskabet gjort godt, men udviklingen har også betydet, at investorer har sendt medicinalaktien i vejret.

Læs også: Så meget tror Danske Bank, at Novo-aktien skal stige

Novo Nordisk-aktien er omkring steget 43 pct. i løbet af de seneste 12 måneder, og Novo Nordisk handler nu til en P/E-værdi på 40.

Kunne du finde på at samle aktien op i det her niveau (kr. 990 kr., red)?
»Ja, bestemt, hvis jeg ikke havde den i forvejen, så ville jeg købe den med en vægt på 5-10 pct. i min portefølje,« udtaler han.

Læs også: USA's største bank: Novo Nordisk-aktien er mere værd

Så den ville få lov til at fylde relativt meget?
»Ja, jeg synes, at det er en rigtig god aktie, der naturligt hører hjemme i enhver dansk portefølje,« udtaler Thorleif Jackson.

Han har tidligere påpeget, at Novo Nordisk i øjeblikket er dyrt prissat i forhold til aktiens historiske prissætning. Det kan få betydning, hvis Novo Nordisk ikke lever op til investorernes forventninger.

Læs også: 3 drømmeaktier: 'Det er nok den ultimative ønskeaktie'

»Det er et selskab, hvor du er ret sikker på, at indtjeningen stiger hvert år. Det, der kan ske, er, at de kan skuffe på forventninger. Lige nu forventer man en vækst på 19-20 pct. om året de næste tre år. Hvis de kommer til at nedjustere, så væksten for eksempel kun bliver på 10-15 pct., så kommer kursen til at falde som en sten. Alle er jo optimistiske nu.«

Læs også: Anbefaler at købe C25-aktie - ser stort potentiale

Hvis Novo Nordisk nedjusterer, vil han ikke udelukke, at Novo Nordisk-aktien kan blive sendt ud i en større børsnedtur. Det vil dog være en opkøbsmulighed for ham, understreger han.

»Hvis det sker, så vil jeg sige tak, for det vil være en mulighed for at øge vægten i porteføljen,« udtaler han.

Han gentager sin holdning med andre ord på spørgsmålet om, hvorvidt han vil købe Novo Nordisk-aktien til en P/E-værdi på 40.

»Køb den og håb på, at den falder 40 pct., for så kan du købe noget flere. Hvis du ikke køber den, så får du aldrig købt den og den kan lige så godt stige som den kan falde. Det er 50/50,« udtaler han.

Novo Nordisk aktien udgør omkring 4 pct. i porteføljen hos Jackson Familieinvest, og han ville øge sin position i medicinalselskabet, så det fyldte omkring 10 pct.

Læs også: Lille dansk selskab dropper udbyttet

Læs også: Børshus: Dansk biotekaktie kan stige 35 pct.