Henter kommentarer

Dagens top 3 markedsnyheder


Her er dagens top 3 markedsnyheder fra de danske finansmedier

Tech-giganter leverer flotte resultater trods coronakvartal

Fire af de fem FAANG-aktier leverede torsdag aften flotte regnskabstal.

Facebook-aktien er i torsdagens eftermarked på rekordkurs, efter at det sociale medie viser tegn på at komme tilbage fra afbrydelserne til selskabets digitale reklameforretning i forbindelse med coronapandemien.

Også Apple-aktien var på rekordkurs i det amerikanske eftermarked torsdag, efter at teknologigiganten leverede uventet salgsvækst i det forskudte tredje kvartal.

Amazon-aktien steg 5,1 pct. i eftermarkedet torsdag, efter at den amerikanske internetgigant leverede en langt bedre end ventet salgs- og indtjeningsudvikling i andet kvartal.

Googles moderselskab, Alphabet, har også leveret et bedre end ventet regnskab målt på både salg og indtjening i det coronaramte andet kvartal.

DSV leverer imponerende overskud på 2,6 mia. kr.

Den danske transportkoncern DSV Panalpina kunne fredag morgen offentliggøre et driftsresultat langt bedre end analytikeres og selskabets egne forventninger.

DSV havde i 2. kvartal et overskud på 2,6 mia. kr., hvilket er bedre end selskabets egen melding for nogle uger siden, hvor de meddelte om et forventet overskud på »over 2,3 mia. kr.«

»De seneste måneder har udviklet sig bedre, end vi forventede, da COVID-19-krisen startede, og vi er glade for at rapportere 63 pct. vækst i EBIT før særlige poster i 2. kvartal 2020 og 37 pct. vækst i første halvår,« udtaler DSV Panalpinas koncernchef Jens Bjørn Andersen i meddelelsen.

Koncernen genoptager sin forventningsprognose for hele 2020, og forventer nu et driftsresultat for særlige poster på 8,2 og 8,7 mia. kr.

Gilead vil lave mere end 2 mio. doser corona-medicin i år

Den amerikanske medicinalkoncern Gilead Science har i forbindelse med regnskabet for andet kvartal meddelt, at det venter at producere mere end 2 mio. doser af covid-19-behandlingen Remdesivir inden udgangen af året.

Remdesivir er det første lægemiddel, der i et større klinisk studie har vist effekt på patienter med covid-19, der er sygdommen, der forårsages af smitte med coronavirus.

Regnskabet for andet kvartal er dog ikke så opløftende læsning for aktionærerne. Det kan du læse mere om her.

I dag er der bl.a. regnskaber fra Chevron, DSV, Carrefour, AbbVie, Vinci, Caterpillar, Colgate-Palmolive, Exxon Mobil & Merck & Co.

Husk at du kan se hele finanskalenderen og den økonomiske kalender her.

Læs også: Din guide: Sådan hænger regnskabstallene sammen

Læs også: Sådan gik det aktiemarkedet i USA torsdag