Henter kommentarer

Danske Bank: Hold fast i dine aktier – de kan snart være steget betydeligt


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig afkast. Dem kan du se mere om her.
Vis mere

Du skal holde fast i dine aktier, for de kan om få måneder være steget betydeligt.

Sådan lyder rådet fra Danske Banks chefstrateg Frank Øland i en kommentar. Det sker, efter Ruslands angreb på Ukraine har sendt rystelser igennem aktiemarkederne, der ellers har været domineret af en frygt for stigende renter i flere uger.

Usikkerheden har fået investorer til at flygte ud af de risikofyldte aktier og over mod sikre havne. Det gælder ikke desto mindre, at man som investor »nogle gange være lidt modig, når alle andre bliver bange,« mener Frank Øland.

Læs også: Storbank midt i kursfaldene: Køb aktier nu

»Aktierne kan godt falde yderligere i de kommende dage og uger, men på 3-6 måneders sigt forventer vi, at aktiekurserne er højere, end de er i dag. Vi har tidligere set, at lignende begivenheder, for eksempel Golfkrigen, har udløst et kraftigt kursfald, hvorefter markedet har rettet sig, så aktiekurserne seks måneder senere var betydeligt højere end før krigens start,« lyder det fra Frank Øland.

Selvom Danske Bank råder sine kunder til at holde fast i sine investeringer, så kan man som investor dog godt overveje at rebalancere porteføljen, lyder det.

»Hvis du rebalancerer porteføljen, så anbefaler vi, at du kigger efter kvalitetsaktier, som er kendetegnet ved blandt andet stabil indtjeningsvækst og lav finansiel gearing,« forklarer Frank Øland.

Det er ikke kun Danske Bank, der forventer, at der er kursstigninger forude. Det samme gør David Bakkegaard Karsbøl, der er investeringsdirektør hos den danske kapitalforvalter Selected Group.

»Kigger vi på tidligere markedsreaktioner før, under og efter denne type af krigshandlinger, har det næsten uden undtagelse været en god idé at vente et par dage og købe det, som er faldet mest i værdi,« skriver han i en kommentar hos Euroinvestor.

Læs også: Lars Tvede efter stort krak: Derfor holder vi fast i vores russiske aktier

Læs også: Sydbank: Det kan blive vinder-aktierne, hvis udviklingen fortsætter