Henter kommentarer

Danske topchefer: Det er det største trusselsbillede


En anden bølge af coronavirus er den største trussel.

Ordene er forskellige, men budskabet er det samme fra en række danske topchefer, som Finans har talt med. Både Carlsbergs adm. direktør Cees't Hart og Alexander Lacik, der er adm. direktør i smykkeselskabet Pandora, peger på, at en ny nedlukning af samfundet er den største trussel mod selskabernes indtjeningsevne.

»Hvis verdensøkonomien ikke bliver sparket i gang igen. Det er det største trusselsbillede,« udtaler Carlsberg-topchefen til Finans.

Selv om lederne er enige i, at nye nedlukninger udgør et mareridtsscenarie, tror de på, at det ikke bliver så slemt som i foråret. Verden er eksempelvis blevet bedre til at håndtere den dødelige virus, der i foråret lukkede ned for hele samfund.

WHO oplyste ellers så tidligt som i begyndelsen af januar om et mystisk udbrud med flere tilfælde af lungebetændelse i Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina, fortæller Statens Serum Institut (SSI).

Dagene blev til uger, og der begyndte at dukke smittetilfælde op andre steder i verden. WHO erklærede ifølge SSI  30. januar, at man havde med en 'folkesundhedsmæssig krise af international betydning' at gøre.

Iagttagere har hæftet sig ved, at det først var da finansmarkederne reagerede i slutningen af februar, at situationens alvor gik op for verden. En af dem er Lars Tvede. Det kan du læse mere om her.

Op mod 23 millioner personer er registreret som værende smittet med coronavirus på verdensplan. Antallet af personer, der er døde med sygdommen er ifølge Johns Hopkins University på godt 800.000.

Siden virussens fremkomst er der investeret massivt i midler, der kan bruges til at behandle smittede personer med coronavirussen, og i vacciner, der kan forebygge den.

Senest har USA's præsident, Donald Trump fremhævet, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har givet en særtilladelse til at behandle coronapatienter med blodplasma. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Lars Tvede: Forbered dig på dette scenarie

Læs også: Søren Hove Ravn: Har aktiemarkederne glemt coronakrisen?