Henter kommentarer

De ser »rum for gode aktiekøb« lidt endnu: Her ser Jyske Bank mulighederne


Hvad kommer der til at ske på markedet fremadrettet? Spørger man strategerne i Jyske Bank, kan man forvente, at aktiemarkedet - i hvert fald de kommende seks måneder - vil se store udsving. 

Men der kan også være potentiale at finde: 

»På kort sigt tror vi fortsat på, at aktiemarkedet kan stige fra de nuværende niveauer, idet flere af de makroøkonomiske nøgletalsopgørelser fra specielt USA fortsætter med at overraske positivt, og den aktuelle markedsstemning er blevet så negativ, at der på kort sigt kan komme en modreaktion,« lyder vurderingen fra chefstrateg Ib Fredslund Madsen og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard. 

Derfor vurderer banken også, at det er for tidligt at være undervægtet i aktier, og at »der er rum for gode aktiekøb lidt endnu«. 

På den lidt længere bane forventer strategerne dog, at aktiemarkedet kan komme under pres i takt med at man vil se en forværring af de økonomiske nøgletal, og at økonomien rammer ind i en mild konjunkturnedgang og blød landing. 

»Det skyldes, at finansmarkederne håber på noget endnu bedre, og derfor endnu ikke har indpriset en konjunkturnedgang i aktiekurserne,« lyder vurderingen. 

Når det kommer til de geografiske områder, som Jyske Bank ser det største potentiale i, så fremhæver strategerne de europæiske aktier, hvor de anbefaler en overvægt i forhold til de amerikanske aktier. Det skyldes blandt andet, at de er »attraktivt prisfastsat« historisk og i forhold til de amerikanske aktier, lyder vurderingen. 

Derudover har investorerne indregnet mange negative ting i de europæiske aktier, hvilket betyder at der ikke skal mange positive nyheder til, før de kan blive løftet og få medvind. 

Når det kommer til vægtningen mellem aktivklasserne i porteføljen foretrækker Jyske Bank, at man har en »neutral« fordeling mellem aktier og obligationer - så længe selskaberne ikke har en for høj værdiansættelse.

»Selskaberne skal have en god evne til at fastholde indtjeningen for at opveje den faldende inflation og de høje renter,« lyder begrundelsen. 

Læs også: De tror markedet vil give »store udsving« de kommende måneder: Her ser Saxo Bank mulighederne

Når de så skal putte specifikke aktier i porteføljen, vil Jyske Bank-strategerne særligt kigge mod sektorerne kommunikationsservice, energi og stabilt Forbrug, da det er her, de vurderer, at man finder det største potentiale. 

Jyske Bank fremhæver blandt andet kommunikationsservice, da den er meget bred - der findes teknologivirksomheder som Microsoft og Alphabet, der er eksponeret mod AI-udviklingen, og klassiske telefoniselskaber. Derudover mener banken, at værdiansættelserne er for pessimistiske i forhold til de underliggende indtjeningsudsigter. 

»Sektoren underperformede markant i 2022, så der er et catch-up potentiale til stede. Kommunikationsservice har været den næstbedste aktiesektor i 2023 indtil videre, og vi ser et fortsat potentiale i sektoren,« lyder vurderingen. 

Læs også: De er »forsigtige optimister«: I disse sektorer ser Danske Bank de bedste muligheder

En af årsagerne til, at Jyske Bank ser et potentiale i energisektoren, er, at aktierne ikke er steget i samme tempo som oliepriserne. De er ellers steget kraftigt siden sommer, hvor der har været begrænset udbud, og hvor der er udbrudt uro i Mellemøsten. 

»Energiaktierne handler således fortsat under det langsigtede gennemsnit, når man kigger på forward P/E. Samtidig venter vi, at olieprisen vil bevæge sig over 100$ i 2024, mens energiaktier anses som værende en god beskyttelse mod en situation, hvor inflationen skulle vise sig at være mere afventende i forhold til at falde ned mod centralbankernes inflationsmålsætning,« mener Jyske Bank-strategerne. 

De har også sektoren stabilt forbrug som en overvægt, da det er en klassisk defensiv sektor. Kort fortalt har forbrugerne stadig brug for toiletpapir, dagligvarer og bleer selvom økonomien får det svært, og derfor vil sektoren klare sig bedre end markedet i en periode med økonomisk tilbagegang, pointerer strategerne. 

Michelle Nørgaard og Ib Fredslund Madsen fremhæver dog, at de i et højrente miljø vil kigge efter selskaber der ikke har en »for høj« værdiansættelse. 

Læs også: Professionel investor: Derfor tror vi, aktierne falder

Millionærklubben byder 23. november indenfor til en aften med finansbranchens svar på De Tre Tenorer - de måske mest spektakulære stemmer i branchen. Saxo Banks cheføkonom Steen Jakobsen, Henrik Drusebjerg, der er chef for investeringsstrategi hos investeringsbanken Quintet samt Ulrik Bie, økonomisk redaktør på Berlingske, kommer med deres aktuelle syn på global økonomi og udsigter for fremtiden, og du får indsigt i, hvor de pt. ser størst mulighed for at få et rimeligt afkast. Billetterne kan købes på www.euroinvestor.dk/arrangementer