Henter kommentarer

Det tabte skal indhentes: Her er dit finansielle overblik onsdag


Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

I Kina og Hong Kong er aktierne på retur, hvilket i høj grad skyldes teknologiaktier. Her er det især AI-relaterede aktier i regionen, som trak ned, efter Nvidia natten til onsdag faldt med 2,6 pct. 

Det skriver Bloomberg.

Det ser ud til, at de amerikanske aktier vil forsøge at hente det, som de tabte hen over natten. Futures for de tre store aktieindeks indikerer nemlig et lille opsving hos indeksene, som ellers alle tre faldt hen over natten, hvilket for det toneangivende S&P-500 var den tredje dag med fald i træk, skriver CNBC.

Ellers byder dagen i dag på regnskab for første kvartal fra den svenske tøjgigant H&M, og så er der allerede kommet årsregnskab fra det lille rederi Cadeler.

Og så en lille serviceinformation. Det er nemlig sidste handelsdag i denne uge på den københavnske børs, som går på påskeferie. Børsen er åben igen tirsdag den 2. april.

Læs mere: Ørsted opnår vigtig myndighedsgodkendelse

Vi starter det sidste finansielle overblik i denne uge ude østpå.

Kinesiske aktier starter onsdagen med en nedtur. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong falder med over 0,6 pct., mens det kinesiske aktieindeks CSI 300 falder med næsten 0,5 pct.

Japanske aktier er virkelig kommet til live efter et stille dage, når man kigger på det ledende Nikkei-indeks, som stiger med lidt over 1,1 pct.

Europæiske aktier ser ud til at være taget på tidlig påskeferie, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer nemlig ingen større udfald.

Amerikanske aktier ser til gengæld ud til at rykke på sig, når markedet åbner i eftermiddag. Futures for det tonegivende indeks S&P-500, det teknologitunge indeks Nasdaq og defensive Dow Jones-indeks indikerer en stigning på over 0,3 pct.

Olieprisen falder en smule. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster onsdag 80,97 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster godt 85,49 dollar.

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen stiger en smule i pris. Guld handles således til en pris på 2178 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin er steget onsdag ifølge Bloomberg. Den digitale mønt koster nu omkring 70.218 dollar.

Læs også: Danske Bank advarer mod denne investeringsfare – dette skal du gøre i stedet

Læs også: Sådan finansierer du dit drømmesommerhus: Her er den optimale løsning