Henter kommentarer

Her er tøjet, chefen hader du har på


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig noget afkast. Dem kan du se mere om her
Vis mere

Korte shorts, mavebluser og joggingtøj.

Det er nogen af de beklædningsgenstande, de danske ledere ikke er vilde med, deres medarbejdere dukker op i på arbejde.

Det viser en ny medlemsundersøgelse blandt 1891 ledere med personaleansvar foretaget af Lederne, danmarks største a-kasse og fagorganisation for ledere.

83 pct. af de adspurgte ledere svarer, at de ikke vil acceptere korte kjoler, nederdele og shorts hos deres medarbejdere.

»Lederne gider ikke se på medarbejdernes maveskind – og der er helt sikkert også nogle holdninger til, hvor kort de korte shorts eller den korte kjole må være,« siger Flemming Andersen, ledelsesrådgiver i Lederne, i en pressemeddelelse.

Læs også: 6 råd, hvis du overvejer at trække stikket fra arbejdsmarkedet før tid

Mere afslappede chefer

Men noget tyder på, at flere ledere efter et coronakriseår har fået et mere afslappet forhold til deres medarbejderes beklædning.

I en tilsvarende undersøgelse foretaget sidste år svarede 88 pct. af lederne, at de ikke ville acceptere korte beklædningsgenstande. Også kasketter samt synlige tatoveringer, piercinger og vildt, farvet hår har lederne fået et mere afslappet forhold til.

I 2020 ville 51 pct. af lederne ikke acceptere at medarbejderne dukkede op på arbejdspladsen iført kasket. I år lyder tallet på 43 pct. Sidste år ville 23 pct. af lederne ikke acceptere medarbejdere med synlige tatoveringer, piercinger og vildt hår – det tal lyder i år på 17 pct.

»Generelt giver flere ledere plads til, at medarbejderne kan have en mere personlig stil og være mere afslappet i deres fremtræden. Her er jeg også overbevist om, at de seneste års mere afslappede modetrend med mere løst, afslappet og sporty tøj også spiller ind,« siger Flemming Andersen.

Læs også: Jesper og Lone gik tidligt på pension og udlevede drømmen: 'Nu synes vi, vi har alle muligheder i verden'

Så mange ledere vil ikke acceptere følgende beklædningsdele hos deres medarbejdere

  • Mavebluse/crop top/kort bluse – 83 pct.
  • Joggingtøj – 73 pct.
  • Kort kjole/kort nederdel/korte shorts – 42 pct.
  • Kasket – 43 pct.
  • Synlige tatoveringer, piercinger eller vildt farvet hår – 17 pct.

Kilde: Ledernes Hovedorganisation – medlemsundersøgelse blandt 1.891 ledere med personaleansvar. Gennemført i perioden 30. juni – 7. juli 2021.

Læs også: Sådan kan du gøre sommerhuset til en gylden forretning

Læs også: Det bør du vide, hvis du overvejer en bolig i udlandet