Henter kommentarer

Tilbage fra fald: Her er dit finansielle overblik onsdag


Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Dagen i dag byder på en blandet landhandel. 

Aktierne i Asien tager en dyb vejrtrækning og handler fladt, efter flere aktionærer har valgt at sælge ud.

Det skriver Bloomberg.

I Europa tegner aktierne sig til at stige markant, efter de havde en negativ dag tirsdag. Her lukkede det europæiske indeks Stoxx 50 med et fald på næsten 1,4 pct. 

Onsdag byder ligeledes på regnskaber fra Tryg, Volvo, Easyjet og Norwegian.

Læs også: Boligredaktør: Væn dig til tanken – københavnerne løber med guldet

Første stop for det finansielle overblik er Kina.

Kinesiske aktier handler lidt blandet her til morgen. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong handler fladt, mens det kinesiske aktieindeks CSI 300 stiger med 0,7 pct.

Japanske aktier er ikke vågnet op til dåd, når man kigger på det ledende Nikkei-indeks, som handler fladt.

Europæiske aktier ser ud til at stige, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer, at indekset vil flytte sig op med lige knap 0,5 pct.

Amerikanske aktier tegner sig også til at tage en tur op, når markedet åbner i eftermiddag. Det tonegivende indeks S&P-500, det teknologitunge indeks Nasdaq, og det defensive Dow Jones-indeks står til et lille stigning på omkring 0,2 pct., viser futures for indeksene.

Læs også: IMF aflyser recession og kommer med »betydelig opjustering«

Olieprisen falder med omkring 0,5 pct. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster onsdag 84,78 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster 89,51 dollar. 

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen svinger også en smule ned, viser tal fra Bloomberg. Guld handles således til en pris på 2.381,57 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin har ikke de store udsving ifølge Bloomberg. Den digitale mønt koster omkring 63.846 dollar.

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs også: Optimismen spirer hos kæmpe milliardforvaltere: 'Der er en meget positiv stemning'

Læs også: Disse aktier ville Lau Svenssen købe, hvis han fik penge tilbage i skat