Henter kommentarer

| Opdateret

Analytiker ser stort potentiale: Aktien er blevet glemt, men kan gøre comeback


Der gemmer sig et spændende kurspotentiale i Hansa Biopharma-aktien.

Sådan lyder vurderingen fra Frank Hørning Andersen, der er aktieanalytiker hos børshuset Kapital Partner, der fokuserer på små og mellemstore vækstvirksomheder. Han har set nærmere på biotekaktien, der er faldet kraftig tilbage i år.

»Hele bioteksektoren har været ekstremt presset i anden halvdel af 2021, og så har selskabet haft et mindre betydningsfuldt nyhedsflow i 2021 sammenlignet med 2020. Men med de ting, der er på vej, og det potentiale, som selskabet rummer, mener jeg, at der er et fundament for et comeback i aktien. Den er blevet lidt glemt,« udtaler han til Euroinvestor.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'

Han har i en længere årrække fulgte medicinalsektoren som aktieanalytiker, og har i et nyt analysenotat set nærmere på det svenske biotekselskab. Vi taler om et selskab, der  udvikler og kommercialiserer behandlinger til patienter med immunologiske tilstande. Her spiller 'IgG' en nøglerolle. Der er tale om den mest udbredte af menneskets fem antistoftyper og den primære drivkraft bag autoimmune reaktioner, hvor kroppens immunforsvar angriber sine egne organer eller sit eget væv.

Læs også: 'Jeg ville ikke købe. De selskaber har været en ulykke, som stadig er i gang'

Et af de selskaber, der måske kan være med til at ændre det er Hansa Biopharma, der har hovedsæde i Lund i Sverige. Selskabet har ifølge biotekanalytikeren en førende enzymteknologi - imlifidase - som virker ved, at den spalter humane IgG-antistoffer hurtigt og effektivt inden for få timer. Den inaktiverer dermed den del af immunforsvaret, der er repræsenteret ved IgG, forklarer Frank Hørning Andersen.

For ham at se har imlifidase terapeutisk potentiale i sygdomme, hvor der er sket en uønsket aktivering af immunsystemet eller i en situation, hvor IgG udgør en barrierer for behandling, for eksempel ved organtransplantation.

»Det kan være en svær, hvis ikke næsten umulig udfordring for sensibiliserede patienter at finde et nyrematch til transplantation på grund af for høje niveauer af Immunoglobolin G (IgG) antistoffer. Det betyder, at mange af disse patienter må forblive i dialyse uden reelt håb om at finde et matchende nyreorgan,« forklarer Frank Hørning Andersen, der fortsætter:

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu

»Det giver en forringet livskvalitet uden udsigt til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, en højere dødelighed, ligesom det er en dyrere løsning for samfundet sammenlignet med transplantation.«

Hansa Biopharmas enzym imlifidase - med det kommercielle navn Idefirix - har ifølge ham vist sig at være »yderst effektfuld og sikkert« til at inaktivere IgG-antistofferne.

Læs også: Saxo Bank: Inflationen vil fortsætte – det vil disse aktier nyde godt af

Det gør det muligt at foretage transplantationer i stærkt sensibiliserede patienter med resultater og overlevelse på linje med, hvad der måtte forventes for ikkesensibiliserede patienter, fortæller han.

Frank Hørning Andersen fremhæver, at imlifidase i 2020 opnåede en betinget godkendelse i Europa - baseret på fire fase 2-studier i 46 patienter. Imlifidase er nu kommercielt tilgængelig i de første lande som for-behandling til stærkt sensibiliserede patienter før en nyretransplantation. Fuld godkendelse forventes efter afslutningen af ​​en post-marketingundersøgelse, der forventes påbegyndt inden længe, forklarer han.

Læs også: Aktiechef: Kig efter value-aktier - du finder dem her

Hansa Biopharma planlægger endvidere at bringe imlifidase til USA i samme indikation og har netop initieret et fase 3-studie i 64 højtsensibiliserede patienter til støtte for en godkendelsesansøgning i 2024. Imlifidase undersøges også i fase 2 også til behandling af antistofmedieret afstødning af transplanterede nyrer, fortæller Frank Hørning Andersen.

I analysenotatet peger biotekanalytikeren på, at Hansa BIopharma også er ved at undersøge, om imlifidase også virker mod andre sjældne autoimmune sygdomme:

  • »Anti-GBM (Goodpastures syndrom) (fase 2), som er en akut autoimmun sygdom, hvor kroppen af ukendte årsager danner antistoffer mod basalmembranen i nyrerne og lungerne, hvilket  danner store skader på nyren og lungerne og medfører, at de fleste patienter taber deres nyrefunktion og ender i dialyse.
  • Guillain-Barré-syndrom (GBS) (fase 2), som er en akut opstået autoimmun tilstand, som opstår i centralnervesystemet som følge af en virusinfektion eller lignende. Betændelsen starter med at ramme musklerne i fødderne og underben, for siden at inddrage muskler i lår, hofte, krop og mindre hyppigt arme. Kun de færreste patienter vil komme sig helt oven på et GBS-angreb.
  • Endelig har Hansa et partnerskab med Sarepta Therapeutics indenfor genterapi til forbehandling af patienter med Limb-girdle muskeldystrofi og Duchenne muskeldystrofi. Hansa modtager alle indtægter fra salg af imlifidase som forbehandling og vil derudover modtage royalties og milepælsbetalinger fra Sarepta

Det potentiale, der ifølge Frank Hørning Andersen gemmer sig i Hansa Biopharma-aktien kan dog ikke ses i aktiekursen. Tværtimod. Gennem det meste af 2021 har biotekaktien underpræsteret det brede marked - lige som resten af bioteksektoren. Biotekaktien er i skrivende stund faldet med 62 pct., siden årets begyndelse.

»Vi vurderer, at nedgangen i høj grad kan tilskrives sektor-rotationen på grund af corona, Den har medført, at mange generalist-investorer har flyttet fokus fra vækst og biotek til value og konsumentorienterede aktier,« lyder det fra Frank Hørning Andersen.

En del af forklaringen hænger ifølge ham sammen med, at det svenske biotekselskab har haft det, som han beskriver som et »mindre betydningsfuldt« nyhedsflow i år. Det står i skarp kontrast til 2020, hvor Hansa Biopharmas teknologi oplevede en tredobbelt validering indenfor transplantation, autoimmune sygdomme og genterapi, forklarer han.

»Der er dog intet ændret ved historien, og vi ser derfor gode muligheder for et comeback til aktien, når først tilskudsaftalerne kommer på plads i de største lande og de store transplantationscentre har behandlet de første patienter,« forklarer Frank Hørning Andersen.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Det er den mest attraktive opsparingskonto i Danmark: Har du fået sat årets max ind?

Læs også: Europas rigeste kvinde under 40 år er dansk