Henter kommentarer

Kina spreder kursfald: Her er det finansielle overblik onsdag


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

Der er lagt op til en rød dag på det globale aktiemarked onsdag.

Den dårlige stemning kommer fra bekymringer fra verdens anden største økonomi, Kina, skriver Bloomberg News.

Her er der kommet friske tal for de kinesiske indkøbschefers indeks, PMI, der løfter sløret for de svageste tal siden december.

Og det smitter af på aktiemarkedet i Kina og resten af verden.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Kinesiske aktier falder fra morgenstunden dansk tid. De er nede med 2,25 pct., når man kigger på Hang Seng-indekset, der hører til i Hong Kong.

Også i Japan er markedet i rødt her til morgen. Japanske aktier falder 1,4 pct. ud fra det store og brede Nikkei-indeks. Indekset består af 225 udvalgte aktier fra Tokyo Stock Exchange (TSE). Nikkei-indekset bruges som et mål for den japanske økonomi og aktiemarkedet

Futures peger på fald for europæiske aktier, når børshandlen begynder i Europa klokken 9. Europæiske aktier i Stoxx 50-indekset står til at falde 0,3 pct. Stoxx 50-indekset består af 50 aktier i store europæiske virksomheder.

Futures for amerikanske aktier indikerer også fald i børsåbningen. Futures for de tre ledende aktieindeks – Nasdaq,  S&P 500 og Dow Jones – indikerer tilbagegang på mellem 0,1-0,3 pct.

Læs også: Danske Bank: Det begynder at gøre ondt, hvis du ikke er med

Olieprisen falder en smule. Den amerikanske WTI-olie handles til 69 dollar tønden, imens den europæiske Brent-olie handler til lige over 73 dollar for samme mængde. Olieprisen følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig.

En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen falder lidt, så et ounce af ædelmetallet kan skaffes for 1.959 dollar.

Den udbredte kryptovaluta bitcoin falder 1,75 pct. det seneste døgn og handles til 27.298 dollar. Du kan se udviklingen i forskellige kryptovaluta hos Euroinvestor her.

Læs også: Han udbredte teknologien – Nu advarer han imod den

Læs også: Danske Bank: Det begynder at gøre ondt, hvis du ikke er med