Henter kommentarer

Kursstigninger på vej: Her er dit finansielle overblik mandag


Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Vi går endnu en vild uge møde.

Det kommer blandt andet til at vælte ind med regnskaber fra store danske giganter, som Novo NordiskCarlsberg, Sydbank, Mærsk, Genmab og mange flere.

Tirsdag udskilles Svitzer også fra Mærsk-aktien, og det betyder, at nuværende Mærsk-aktionærer kan se frem til aktier i det udskilte selskab. Det kan du læse mere om her.

Hvis det ikke skulle være nok, så kommer der også en række vigtige nøgletal denne uge.

Tirsdag kommer der inflationstal for eurozonen, onsdag er der rentemøde i USA, og til at slutte det hele af lander kongetallet fredag. Sidst smadrede nøgletallet forventningerne, og det kan du læse mere om her.

Dagen i dag byder på et regnskab for første kvartal fra hollandske Phillips, mens vi i Danmark kan se frem til regnskab for første kvartal fra brintselskabet Green Hydrogen Systems.

Læs også: Jens Løgstrup ville købe en af disse 3 aktier, hvis han havde 10.000 kr. lige nu

Vi dupper svedperlerne af panden, og starter ugen finansielle overblik på den anden side af atlanten.

For amerikanske aktier står til at få en god start på ugen, når markedet åbner i eftermiddag. Futures for det toneangivende indeks S&P-500 og Dow Jones-indekset indikerer en stigning på over 0,2 pct., mens det teknologitunge Nasdaq står til at stige med over 0,3 pct., hvis man kigger på futures for indekset.

Europæiske aktier ser også ud til at kravle op, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer en stigning på over 0,3 pct.

I Kina er børshandlen allerede godt i gang.

Kinesiske aktier har fået det gode ben ud af sengen mandag. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong flyver op med godt 1,3 pct., og det kinesiske aktieindeks CSI 300 følger også trop med en stigning på 1,4 pct.

Japanske aktier bliver ikke handlet mandag. Det er nemlig Showa dag i Japan, hvilket er en dag, hvor man fejrer den afdøde japanske kejser Hirohitos fødselsdag, skriver Brittanica.

Olieprisen falder med op mod 1 pct. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster 83,15 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster 88,67 dollar.

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen falder også. Guld handles således til en pris på 2.328,55 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin starter ugen med et fald på 1,8 pct. ifølge Bloomberg. Den digitale mønt koster således 62.536 dollar.

Læs mere: Næsten halvdelen af Danmarks boligejere ramt: Ildevarslende kig i krystalkuglen

Læs mere: Købsanbefalinger på stribe – det mener analytikerne om tech-gigantens fremtid