Henter kommentarer

Pengene og kulturen: Investeringsstrategen slapper af med rock og malerpensel

Hele karrieren har han tilbragt i Danske Bank. Først som bankelev og bankrådgiver. De seneste 25 år har han især interesseret sig for investering.

I dag er han investeringsstrateg og står i spidsen for at holde øje med nye tendenser og temaer, der kan vende op og ned på de finansielle markeder, som han formidler til bankens kunder og pressen.

Han er stort set altid tilgængelig, når pressen ringer og beder om en kommentar, og hvis der opstår uvejr på markederne, skal han lynhurtigt være med til at tilrettelægge bankens strategi.

Derfor har han i den grad brug for at slappe af, når arbejdet ikke kalder. En af de bedste måder at gøre det, er sammen med hans mere end 1000 LP-plader.

»Jeg bliver bombarderet med nyheder hele dagen, så det sidste, jeg har brug for, er at blive bombarderet med nyheder, når jeg har fri,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Han kommer blandt andet godt ned i gear ved at lytte til musik.

»Jeg har 1000 lp'er, og jeg elsker dem!«

Normalt plejer lp'erne at stå i kælderen, men i starten af coronapandemien fik de en plads i stuen. Og der står de stadig.

»Det har vist sig at være den bedste medicin for mig i denne nedlukningsfase, og nu bliver de oppe. Og så hører jeg alt. Jeg tror ikke, der er den musikgenre, jeg ikke hører, men det er især med rock, jeg slapper bedst af.«

Interessen kommer helt fra ungdommen. Oplevelsen af at sidde med et pladecover i hånden og lytte til et album fra første til sidste sang, kan altid på investeringsstrategens puls til ramme inden for normalen efter en hektisk dag.

»Jeg er tit i et rimelig alert beredskab, når jeg er på arbejde, men det der med at sidde med coveret og lytte til musikken, der kobler jeg bare af,« siger Lars Skovgaard Andersen og tilføjer, at albummet 'L.A Woman' af amerikanske The Doors er en af favoritterne.

Modsat men ikke for at være det

Lars Skovgaard Andersen har det ofte med at gøre det modsatte, af hvad andre gør.

»Jeg har det med at udfordre mig selv og søge rabiate holdninger, og selvom jeg undersøger noget i arbejdssammenhæng, behøver mine kilder ikke nødvendigvis være finansielle,« siger han.

»Gennem mit arbejde leder jeg efter ting, vi gør, men også hvorfor vi gør det. Hvorfor slår elbiler igennem? Er det fordi vi alle sammen gerne vil være grønne? Eller er det fordi Kina skal gøre sig mindre afhængig af olie?« lyder det fra Lars Skovgaard Andersen.

»Jeg kan godt mærke, at det jeg kan lide, ikke altid er konsensus,« siger han grinende.

At opsøge ting flertallet ikke gør, sker også mere eller mindre ubevidst i investeringsstrategens sparsomme fritid.

Så de serier, Lars Skovgaard Andersen sætter på skærmen, har han sjældent mange at snakke med om dagen efter på arbejdet.

»Jeg har lige set 'Happy' på Netflix. Den er en amerikansk sort komedie, og den er fuldstændig fantastisk.«

»Ellers er jeg også vild med 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy'. Den er lidt mere konform, men også feel good. Og så er den vildt syret.«

Fodbold og maling

Hvis der ikke er arbejde på programmet, kan man støde på Lars Skovgaard Andersen på Lyngby Stadion.

»Jeg bor 500 meter fra Lyngby Stadion, og mine to sønner og jeg har årskort. Jeg spillede rigtig meget som ung, og så er det bare en god familietradition.«

Når han bliver gammel og ikke skal arbejde mere, så ved han godt, hvad noget af tiden skal bruges på.

»Så skal jeg male igen. Det bliver ikke så pænt, men det er noget, jeg gør for mig selv.«

»Jeg knalder bare nogen farver op på et stort lærred med ruller. Og i dag hænger et af billederne faktisk i køkkenet derhjemme, for min kone var helt vildt med det.«

Pengene og kulturen

For alle os, der elsker aktiemarkedet, hører vi igen og igen fra en række kendte talspersoner fra finansielle virksomheder. De er investorer, analytikere, økonomer, eksperter, kommentatorer – kært barn har mange navne. Vi kender dem efterhånden ganske godt alle sammen.

Eller gør vi?

Fremover vil Euroinvestor også gå lidt længere bag om eksperternes kolde analyser af finanserne. Vi stiller skarpt på, hvad der former dem som mennesker. Og dermed også, hvad der former dem som analytikere og investorer.

Euroinvestor sætter således fokus på en lang række kendte personligheder fra investeringsverdenen. Det gør vi under overskriften »Pengene og kulturen«, da selv analytikere og kommentatorer trods alt er mere end deres excel. Hvad former dem som hele mennesker? Hvor finder de inspiration? Eller hvordan kobler de bare fuldstændigt af fra en verden af tal?

I Pengene og kulturen kan du også møde:

Læs også: ​Børshus med ny udmelding – ser kurspotentiale på 44 pct. i lille dansk aktie

Læs også: Dansk rigmands portefølje bløder: Nu er pengekassen lukket